Alternatief voor een traplift

Voor veel mensen is de aanschaf van een traplift niet iets waar zij lichtzinnig over denken. Al ver voordat er een traplift wordt aangeschaft, worden meerdere offertes aangevraagd zodat de prijzen van verschillende aanbieders kunnen worden vergeleken. Een slimme zaak, want op die manier kunnen veel onnodige kosten worden bespaard. Ook denken mensen na over de verschillende soorten trapliften: een speciale traplift voor kinderen stelt immers andere eisen dan een traplift voor rolstoelgebruikers. Maar is er ook een alternatief voor de traplift?

Voor wie slecht ter been is, is een traplift geen luxe, maar bijna een vereiste te noemen. Door gebruik te maken van de traplift, kan ook een oudere of iemand met een lichamelijke beperking snel en veilig tussen de verschillende verdiepingen in een woning bewegen. Een alternatief voor een traplift is een huislift. De naam ‘huislift’ geeft precies aan wat het is: een lift die geplaatst is in een woning. Qua uiterlijk doet de lift enigszins denken aan de glazen liften die men ook wel aantreft bij stations, alleen dan kleiner en luxer.

De huislift als alternatief voor een traplift

Geen traplift maar een huisliftEen huislift als alternatief voor een traplift kan vaak prachtig worden weggewerkt binnen het bestaande interieur. De huislift voegt in dat geval juist een mooie extra toe aan uw woning. Voor de benodigde ruimte hoeft u het plaatsen van een huislift meestal niet te laten: er zijn huisliften die slechts 1 vierkante meter in beslag nemen. U kunt de huislift naast een trap laten plaatsen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Kortom, voor de huislift is altijd wel een plaatsje te vinden.

Nadelen aan de huislift zijn er echter ook. Zo is het plaatsen van een huislift allesbehalve goedkoop. Zo moet u voor een beetje fatsoenlijke huislift al snel denken aan een bedrag tussen de 15000 en de 30000 euro. Is uw budget beperkt? Dan kunt u het zoeken naar een geschikte huislift achterwege laten: onder de 14000 euro zult u ze niet tegenkomen. Ook het nadien verwijderen/verkopen van een huislift is een stuk ingrijpender dan bij een traplift.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


1 gedachte over “Alternatief voor een traplift”

  1. Soms is het bouwtechnisch niet mogelijk een traplift te plaatsen. Een huislift biedt dan uitkomst. Slechts het aanbrengen van een plafondsparing is hierbij van toepassing.

    Beantwoorden

Plaats een reactie