De traplift bij stroomuitval

Als u nog nooit eerder heeft nagedacht over de aanschaf van een traplift, dan vindt u het misschien in eerste instantie helemaal niet zo’n prettig idee om per lift vervoerd te worden. Onbekend maakt onbemind: dit geldt ook voor de constructie van de traplift. Ondanks het feit dat er veel informatie voorhanden is, blijven veel mensen leven met vooroordelen en vragen met betrekking tot deze handige liftconstructies. Zo denken zij dat een traplift per definitie duur is, en weten zij niet dat de kosten voor een traplift in veel gevallen wordt vergoed vanuit de WMO. Ook denken zij dat trapliften log zijn of normaal gebruik van de trap in de weg zitten. Om nog maar te zwijgen over wat er gebeurt bij stroomuitval! Maar wat gebeurt er eigenlijk precies met de traplift, mocht de stroom in uw huis onverwachts uitvallen?

Horrorscenario: gevangen op de trap? Niet met een traplift!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, loopt u met een traplift niet het risico ‘vast te zitten’ tussen twee verdiepingen. Nee, óók niet als de stroom uitvalt! Vrijwel alle verkrijgbare trapliften zijn namelijk voorzien van accu’s, waardoor zij ook werken wanneer de stroom in en rondom uw woning onverhoopt uitvalt. U hoeft dus niet te vrezen voor ‘gevangenschap’ op een hoger gelegen verdieping of tussen twee verdiepingen in. Wel is het een feit, dat de accu natuurlijk niet onuitputtelijk is. U moet deze dus wel tussendoor opladen. Om dit te kunnen doen, moet u over netstroom beschikken. Heeft u te kampen met een stroomuitval, dan is het wel van belang dat u de traplift alleen gebruikt indien noodzakelijk, totdat de stroomtoevoer weer hersteld is.

De traplift bij stroomuitval: als u op de traplift zit

Mocht de stroom ooit uitvallen terwijl u precies op dat moment gebruik maakt van de traplift, dan zult u daar in eerste instantie niets van merken. De traplift zal dus geen vaart verminderen of stil komen te staan. U kunt uw rit naar boven of beneden gewoon afmaken.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


1 gedachte over “De traplift bij stroomuitval”

  1. Valt de stroom uit bij u thuis, dan is dat geen probleem. Uw traplift is uitgerust met een accu die de traplift dan van stroom voorziet. Gebruiksgemak staat centraal.

    Beantwoorden

Plaats een reactie