Een tijdelijke traplift

Veel mensen denken dat een traplift “voor altijd” is. Voor sommigen is dat reden om niet verder te zoeken naar een goede en betaalbare traplift: zij hebben slechts een tijdelijke traplift nodig. Bijvoorbeeld omdat iemand moet revalideren. 

Tijdelijke traplift

In zo’n geval kan het een goed idee zijn om een tijdelijke traplift te laten installeren. Dit is uiteraard vele malen goedkoper dan een traplift kopen die daarna toch niet meer wordt gebruikt en eventueel verkocht moet worden. Bij het installeren van een tijdelijke traplift hoeft u de lift in kwestie niet aan te schaffen, maar huurt u deze van de fabrikant. In de regel liggen de huurprijzen van een traplift niet zo hoog.

Dat wil niet zeggen, dat een tijdelijke traplift niet behoorlijk in de papieren kan lopen. Ook al is de huurprijs per maand wellicht laag, het kost vaak toch flink wat geld om de traplift te laten installeren.

De kosten

Kosten tijdelijke trapliftHeeft u thuis een trap met bochten (bijvoorbeeld een spiltrap/wenteltrap), dan is het vrijwel altijd zo dat het railsysteem specifiek voor uw trap gemaakt moet worden. Maatwerk dus. Het nadeel van maatwerk is dat u dit niet kunt huren: het railsysteem zal dus meestal moeten worden gekocht. De prijzen hiervoor variëren enorm, maar liggen gemiddeld rond de € 2000,-. Alleen de stoellift kunt u huren. Voor een stoellift voor een rechte trap betaalt u rond de 100 euro per maand. Ook hier geldt weer, dat het hebben van een trap met bochten duurder uitpakt. Zo betaalt u voor het huren van een stoellift voor een trap met bochten maandelijks rond de 150 euro.

Hoe lang huurt u de tijdelijke traplift?

Een tijdelijke traplift huurt u niet voor een paar weekjes. Veel bedrijven die trapliften verhuren, hanteren een minimale huurperiode van een jaar. Als u de tijdelijke traplift korter nodig heeft, is het wel vak mogelijk om af te spreken dat u een kortere periode huurt, maar hiervoor betaalt u dan per maand een hogere prijs.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


Plaats een reactie