Een traplift huren

Een traplift is dé uitkomst wanneer u niet langer in staat bent om zelfstandig trappen te lopen, bijvoorbeeld omdat u een fysieke beperking heeft, een dagje ouder geworden bent of omdat u lijdt aan obesitas. Maar wat nu, als u slechts tijdelijk niet gebruik kunt maken van de trap? Dan zou het zonde zijn om speciaal voor enkele weken of misschien zelfs maanden een traplift te kopen. Helemaal geen traplopen dan maar? Dat is een noodoplossing, die echter in lang niet alle gevallen toereikend is. Bijvoorbeeld omdat u daardoor geen gebruik kunt maken van de badkamer. Tijdelijk een traplift huren kan echter ook.

Gaat u een traplift huren, dan is het belangrijk om goed te weten waarmee u allemaal rekening moet houden. Zo zal de ene aanbieder misschien gunstiger geprijsd zijn dan de andere, maar biedt de duurdere aanbieder u tevens een servicecontract. Een veilig gevoel, want zo weet u dat u in geval van nood nooit lang met een kapotte traplift zit. Ook op andere gebieden kan er veel verschil zitten tussen aanbieders onderling: hoe zit dat bijvoorbeeld met de kosten bij optredende mankementen? Worden deze kosten apart bij u in rekening gebracht, of zijn ze ondergebracht in het servicecontract?

Waar huurt u een traplift?

Traplift hurenEr zijn verschillende instellingen en aanbieders waarbij u een traplift kunt huren. zoals bijvoorbeeld:

 • thyssenkrupp;
 • Handicare;
 • Otolift;
 • PractiComfort.

Bent u immobiel na bijvoorbeeld een ongeval, dan kunt u wellicht in het ziekenhuis vragen of een traplift voor u een uitkomst is en waar u deze het beste kunt huren. Vraag dan meteen na hoe lang u waarschijnlijk van de traplift gebruik zult moeten maken: u kunt dit dan weer doorgeven aan de verhuurmaatschappij. Zo kunnen zij rekening houden met nieuwe klanten die de traplift ná u huren. Hou er wel rekening mee dat revalidatieperiodes kunnen uitlopen; vraag bij de verhuurder of u de huur van de traplift indien nodig kunt verlengen en welke kosten hiervoor in rekening worden gebracht.

Een traplift huren, wat kost dat?

Kosten traplift hurenUiteraard is het huren van een traplift vrijwel altijd goedkoper dan het aanschaffen van een eigen exemplaar, tenzij u de traplift echt decennialang huurt. Zo kunt u bij diverse aanbieders al een traplift huren voor een prijs van rond de € 90,= per maand, inclusief BTW. Wel moet u vaak nog een bedrag betalen als borg: hou er rekening mee dat deze een stuk duurder kan uitvallen, een bedrag van circa € 350,= is zeker niet ongewoon!

Heeft u een traplift met bochten nodig, zoals een wenteltrap, dan betaalt u daarvoor in de regel een hogere huurprijs. De exacte prijs kan van aanbieder tot aanbieder verschillen (waardoor offertes opvragen heel lonend kan zijn!), maar reken op een bedrag van minimaal € 140,= per maand. Wel is de kans groot dat de installatiekosten niet bij de huurprijs zijn inbegrepen, zodat u deze daarnaast nog zal moeten voldoen. Bij aanbieders bij wie u een traplift per maand kan huren (zonder minimale huurperiode) zal het startbedrag in de regel hoger zijn.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


2 gedachten over “Een traplift huren”

 1. Hallo,
  Ik heb een vraagje…. mijn vriend en ik gaan in februari samen wonen. Nu willen we graag dat onze omas ook de boven verdieping kunnen zien. Is het mogelijk om een traplift te huren voor 1 dag zonder dat er gaten geboord hoeven te worden?? Ik hoor graag van jullie!
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  • Hoi Gwen, voor zover wij weten is dit niet mogelijk. Vaak zijn de huurcontracten voor minimaal 1 jaar en meestal daarna per maand opzegbaar. Er zullen ook bedrijven zijn die een traplift verhuren voor bijvoorbeeld 1 maand, wel zullen de kosten dan in verhouding veel hoger zijn.

   Beantwoorden

Plaats een reactie