Een traplift in een huurhuis

Denkt u erover om een traplift te huren of te kopen? Begrijpelijk, want voor wie last heeft van een lichamelijke beperking waardoor trappenlopen moeite kost, is een traplift ideaal. De voordelen van een traplift zijn legio: u kunt langer veilig en zelfstandig blijven wonen, u blijft in uw vertrouwde omgeving en u staat ‘s morgens fitter op, doordat u gemakkelijker naar en van uw bed kunt bewegen. Maar wat nu als u in een huurwoning woont? Is het dan alsnog mogelijk om een traplift te laten plaatsen?

Woont u in een huurhuis of -appartement, dan is het zeker af te raden om zonder overleg met uw verhuurder een traplift te laten plaatsen. Vraag dus altijd toestemming aan uw verhuurder of de woningbouwvereniging. Komt u met goede argumenten waarom u de traplift nodig hebt, dan zijn veel verhuurders bereid om u toestemming te verlenen. Daarmee bent u er echter nog niet, want als u verstandig bent, houdt u ook rekening met andere factoren dan alleen de toestemming van de verhuurder.

Een traplift in een huurhuis: wanneer wel, wanneer niet?

Overleg om traplift te plaatsenHet laten installeren van een traplift kost geld. U kunt moeilijk verwachten dat de eigenaar van uw woning deze kosten op zich neemt. U draait daarom in vrijwel alle gevallen zelf op voor de kosten van de aanschaf van een traplift, maar mocht u ooit besluiten te verhuizen, dan kunt u de traplift in de meeste gevallen niet meenemen. Dit komt doordat vrijwel alle trapliften op maat worden gemaakt. Wel kan de verhuurder van u verlangen dat u de traplift demonteert wanneer u verhuist. Ook dit kan kosten met zich meebrengen. Vaak bent u er niet alleen met het verwijderen van de traplift: ook alle nadien zichtbare schade, zoals bevestigingsgaten, moet worden hersteld.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


3 gedachten over “Een traplift in een huurhuis”

 1. Wij hebben al een traplift gekocht, moet alleen geinstalleerd worden. Wie kan dat voor ons doen en wat gaat het kosten. Hij ligt al op de trap dus alleen vastschroeven en electra aansluiten. We wilde dit zelf doen maar mijn man is net geopereerd en kan het nu dus niet.

  Beantwoorden
  • Kan dit niet gedaan worden door degene die de traplift heeft geleverd? Dit ook in verband met eventuele garanties. Of is het een tweedehands traplift? Er zijn wel zelfstandige monteurs, kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats.

   Beantwoorden
 2. Dankjewel voor dit artikel over het plaatsen van een traplift in een huurhuis. Ik denk dat het inderdaad af te raden is dit zonder overleg te plaatsen. Gewoon even melden en netjes achterlaten bij vertrek.

  Beantwoorden

Plaats een reactie