Een traplift installeren op een trap met bochten

Een traplift is een praktische en veilige oplossing voor wie niet genoeg mobiel (meer) is om veilig een trap op- en af te lopen. Met een traplift blijft u zelfstandig, mobiel en zijn alle verdiepingen in huis eenvoudig te bereiken. En woont u in een huis dat alleen per trap bereikbaar is? Dan behoort zelfs een traplift voor buiten tot de mogelijkheden. Maar wat nu als u een trap met een bocht heeft?

Een trap met bochtenVeel fabrikanten van trapliften krijgen dagelijks de vraag of een traplift ook geschikt is voor een trap met een of meerdere bochten. Het antwoord op deze vraag: jazeker! Een traplift installeren op een trap met bochten is voor de aanbieders van trapliften zelfs dagelijkse kost, omdat er nu eenmaal veel mensen de beschikking hebben over een trap met een of meerdere bochten. Er zijn zelfs standaard trapliften verkrijgbaar voor huizen met een gedraaide trap, zodat er geen extra meerprijs gerekend hoeft te worden voor het op maat laten maken van de traplift. Heeft u echter een afwijkende bocht in uw trap, dan zal uw traplift op maat gemaakt moeten worden door een erkend installateur van trapliften. U zult begrijpen dat er aan maatwerk wel een prijskaartje hangt, dus laat u vooraf goed informeren.

Een traplift installeren op een trap met bochten

Een stenen spiltrapEen traplift installeren is zelfs mogelijk op een trap die meerdere bochten bevat, waarbij wel moet worden opgemerkt dat de prijs van de traplift hierdoor erg kan variëren.

Ter indicatie moet u rekenen op een richtprijs tussen de € 2.500,= en de € 14.000,=. Zoals u ziet zijn dit echter zeer uiteenlopende prijzen, waardoor het aan te raden is een op maat gemaakte offerte aan te vragen, vraag offerte aan.

Een traplift voor een wenteltrap of ook wel spiltrap genoemd

Traplift voor een wenteltrapEen wenteltrap/spiltrap is een bijzondere versie van een trap met bochten: deze trap is een en al bocht! Veel mensen vragen zich dan ook af, of er op een wenteltrap überhaupt een traplift geïnstalleerd kan worden. Gelukkig is het antwoord op deze vraag zeer zeker bevestigend, sterker nog, er zijn meerdere aanbieders die trapliften voor wenteltrappen/spiltrappen aanbieden.

Handicare

De Handicare Vermeer is een traplift die gebruikt kan worden voor meerdere etages, maar zeker ook voor wenteltrappen. Zes tot zeven verdiepingen bereiken is met de Vermeer geen enkel probleem.

thyssenkrupp

Ook thyssenkrupp, een bekende traplift leverancier, biedt trapliften voor wenteltrappen aan. U kunt bij deze aanbieder terecht voor een oplossing op maat. Vraag hier een offerte op >

Stannah

Stannah biedt trapliften voor iedere trap, dus ook voor wenteltrappen.

Otolift

Bij Otolift kunt u kiezen uit twee soorten trapliften voor smalle trappen: de Otolift One of de Otolift Two. Het eerste model heeft één buis, de Otolift Two heeft er twee.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


Plaats een reactie