Een traplift kopen

Ook al is een traplift een dure aankoop, de voordelen ervan zijn legio. Zo kunt u met uw eigen traplift langer zelfstandig blijven wonen in uw vertrouwde omgeving, zonder het risico te lopen dat u op een kwade dag een flinke smak van de trap maakt. U hoeft uw woning niet volledig aan te (laten) passen door op de benedenverdieping te gaan slapen, maar u kunt in plaats daarvan veilig tussen twee of zelfs meerdere verdiepingen heen en weer bewegen. Kortom: met een traplift in huis neemt uw mobiliteit en zelfstandigheid toe, terwijl het gevaar op een lelijke valpartij enorm afneemt.

Een traplift kopen, leasen of huren

Bent u op zoek naar een traplift? U kunt ervoor kiezen een traplift te kopen, maar trapliften zijn tegenwoordig ook te lease of te huur. Deze opties zijn met name aantrekkelijk wanneer u op zoek bent naar een tijdelijke traplift, bijvoorbeeld omdat u gedurende langere tijd moet revalideren. Ook schrikken veel mensen terug voor de kosten die gepaard gaan met de aanschaf van een traplift. Is dat bij u ook het geval? Wellicht loont het de moeite om na te gaan of u in aanmerking komt voor een speciale regeling, zoals een vergoeding op grond van de WMO of vanuit een PGB. Dit vraagt u na bij de gemeente.

Tweedehands traplift

Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding op grond van een wettelijke regeling, dan kan het aanschaffen van een tweedehands traplift een aantrekkelijk alternatief zijn. Hou echter rekening met het feit dat een tweedehands traplift eerder slijtage kan vertonen dan een nieuw exemplaar. Voor de veiligheid hoeft u het niet te laten: tweedehands trapliften zijn gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit.

Tweedehands of niet, u krijgt wel te maken met de aanschaf van een railsysteem langs de trap. Dit railsysteem moet bij vrijwel iedere trap nieuw gemaakt worden: het aanschaffen van een tweedehands exemplaar is in de regel niet mogelijk. Hierdoor kan het voorkomen dat een tweedehands traplift niet of nauwelijks in prijs verschilt van een nieuw exemplaar. Ter indicatie:

De prijs voor een traplift voor een rechte trap begint bij € 2750,= Tweedehands moet u rekenen op prijzen vanaf € 2000,=. Een traplift voor een trap met een enkele bocht is echter al een stuk duurder: vanaf € 6000,= (tweedehands vanaf € 4500,=). Heeft u een traplift nodig voor een trap met een dubbele bocht, dan beginnen de prijzen vanaf € 8000,= (tweedehands vanaf € 6000,=).

Bij wie koopt u een traplift?

Bent u op zoek naar een traplift, dan loont het altijd om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo ontdek u snel welk model traplift het beste bij u past, maar ook welke leverancier u het meest te bieden heeft op het gebied service en op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding.

Bekende leveranciers van trapliften zijn bijvoorbeeld

 

  • ThyssenKrupp
  • Handicare Group
  • Otto Ooms
  • Stannah
  • PractiComfort

Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


Plaats een reactie