Een tweedehands traplift kopen

Wanneer u zich wilt oriënteren op de aanschaf van een traplift ontdekt u al snel dat er vele mogelijkheden zijn. Zo zijn er diverse modellen en designs trapliften verkrijgbaar, vaak ook voor verschillende doelgroepen. De plateaulift bijvoorbeeld is speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Ook voor mensen met obesitas zijn er speciale modellen trapliften op de markt. De kosten voor het aanschaffen van een traplift worden vaak vergoed vanuit de WMO. Komt u hiervoor niet in aanmerking of is dit voor u om andere redenen niet wenselijk, dan kunt u nog tot eind 2013 gebruikmaken van de fiscale aftrekbaarheid voor hulpmiddelen zoals trapliften. Ook kunt u besluiten om in plaats van een nieuw exemplaar te kopen, een tweedehands traplift aan te schaffen.

Tweedehands trapliften worden op redelijk grote schaal te koop aangeboden. De redenen hiervoor kunnen heel divers zijn: de gebruiker was wegens ziekte of een ongeval slechts tijdelijk aangewezen op een traplift, een verhuizing, een definitieve opname in een verpleeghuis of soms ook een overlijden. Vooral in het laatste geval voelen mensen zich soms ongemakkelijk bij het overnemen van een traplift: een hulpmiddel kopen van iemand die onlangs gestorven is? Maar na het nemen van deze drempel ontdekt u al snel dat u met een tweedehands traplift behoorlijk kunt besparen op de kosten. Dit kan een uitkomst zijn voor mensen die het niet zo breed hebben, maar desondanks -om wat voor reden dan ook- geen aanspraak kunnen maken op een (volledige) vergoeding.

Waar op letten wanneer u een tweedehands traplift aanschaft?

Waarop letten bij een tweedehands trapliftGaat u op zoek naar een tweedehands traplift, hou er dan rekening mee dat er in de meeste gevallen geen garantie meer zit op het door u aan te schaffen exemplaar. Er zijn echter ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in tweedehands trapliften. Trapliften die u bij dergelijke bedrijven koopt, zijn in de regel uitgebreid getest (veiliger!) en worden vaak geleverd met een (korte) garantieperiode.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


Plaats een reactie