De 5 gratis tips van eentraplift.nl

1.) Tweedehands traplift

Traplift hurenGaat u een tweedehands traplift kopen? Het voordeel van een tweedehands traplift in vergelijking met een nieuw exemplaar is uiteraard de lagere prijs. Om de veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken; als u een tweedehands traplift koopt via een bedrijf, wordt deze lift altijd uitvoerig getest voordat deze (weer) in gebruik genomen wordt. De lift krijgt een onderhoudsbeurt en kapotte of versleten onderdelen worden vervangen alvorens de trap bij u thuis geplaatst wordt. Wel is het belangrijk om bij de aanschaf van een tweedehands traplift ook een onderhoudscontract af te sluiten: een tweedehands trap moet vaker en intensiever onderhouden worden dan een nieuwe.

2.) Traplift huren

Wilt u een traplift huren in plaats van kopen? Natuurlijk is het huren van een traplift goedkoper dan het aanschaffen ervan, maar let op wanneer u een traplift met een bocht nodig heeft. I dat geval moet uw traplift waarschijnlijk op maat gemaakt worden, omdat vrijwel geen enkele trap gelijk is. Juist het opmeten en maken van een railsysteem op maat is een van de duurste componenten wanneer het gaat om de aanschaf van trapliften, dus uw traplift zou weleens duurder kunnen uitvallen dan u op het eerste gezicht verwacht.

3.) Service & Onderhoud

Trapift monteurMet alleen de aanschaf van een traplift bent u er nog niet: zoals vrijwel elk elektrisch apparaat, is de traplift gebaat bij regelmatig onderhoud. Bij iedere onderhoudsbeurt wordt de elektronica uitvoerig geïnspecteerd en wordt het product gereinigd. Is er een onderdeel dat versleten is, dan zal dit worden vervangen. Maar wat als er onverwachts iets met uw traplift aan de hand is? In dat geval bent u gebaat bij een servicecontract. Hiermee kunt u altijd deskundige hulp inroepen wanneer u vragen heeft over uw traplift of wanneer u met een defect wordt geconfronteerd. Bent u nog op zoek naar een goede serviceaanbieder, let er dan op dat deze goed bereikbaar is: niet alleen tijdens kantooruren, maar ook ‘s avonds en in het weekend.

4.) Traplift laten verwijderen

Veel mensen zijn bang dat het geld kost om hun traplift te laten verwijderen. Daarom laten ze de traplift ongebruikt in huis staan, soms zelfs jarenlang. Zonde! Een traplift verwijderen hoeft helemaal geen geld te kosten, maar kan in plaats daarvan zelfs geld opleveren, tenminste, als deze lift nog in goede staat is en niet teveel jaren op de teller heeft. Wilt u geld ontvangen voor het laten verwijderen van uw traplift, dan zult u contact moeten zoeken met een bedrijf dat de traplift niet alleen verwijdert, maar ook weer doorverkoopt.

5.) Traplift vergelijken

De ene traplift is de andere niet. Als u een specifiek model op het oog heeft of een traplift die speciaal is afgestemd op een specifieke behoefte (zoals bijvoorbeeld een traplift voor mensen met obesitas, of voor rolstoelgebruikers) dan is dit een prima uitgangspunt, maar neem toch altijd de moeite om deze traplift te vergelijken met andere modellen en aanbieders. Hiervoor de tijd nemen betekent dat u tot wel 30% van de aanschafkosten kunt besparen! Wilt u verschillende aanbieders vergelijken zonder dat u daarvoor de deur uit hoeft, dan kunt u gebruikmaken van het handige offerteformulier op onze website. U vult het in, wij doen de rest!