Wat is een traplift precies?

Traplift logo

Misschien heeft u er in uw omgeving al over gehoord: een traplift. Of wellicht is uw arts of specialist erover begonnen. Maar voordat u overgaat tot de aanschaf van een traplift, is het belangrijk te weten: wat is een traplift precies en waarvoor kunt u deze gebruiken? Hoe geavanceerd een traplift wellicht ook lijkt, in feite is het niets meer of minder dan een stoel met een gemotoriseerde aandrijving. Deze aandrijving voert de stoel langs een rail, die op zijn beurt weer bevestigd is aan uw trap (bij voorkeur aan de smalle zijde). Op die manier kunt u gemakkelijk de trap op en af, ook wanneer u last heeft van een fysieke beperking. De traplift is een uitkomst voor kwetsbare groepen, zoals senioren en mensen met een lichamelijke beperking.

Lees meer

Een traplift voor een rechte trap

De voordelen van een traplift zijn enorm: meer bewegingsvrijheid doordat u gemakkelijker van de ene naar de andere verdieping beweegt, een toegenomen veiligheid (want u hoeft niet langer bang te zijn voor een nare val van de trap) en langer zelfstandig kunnen blijven wonen in uw eigen vertrouwde huis. 

Lees meer

Een traplift installeren op een trap met bochten

Een traplift is een praktische en veilige oplossing voor wie niet genoeg mobiel (meer) is om veilig een trap op- en af te lopen. Met een traplift blijft u zelfstandig, mobiel en zijn alle verdiepingen in huis eenvoudig te bereiken. En woont u in een huis dat alleen per trap bereikbaar is? Dan behoort zelfs een traplift voor buiten tot de mogelijkheden. Maar wat nu als u een trap met een bocht heeft?

Lees meer

Een traplift voor een smalle trap

Een traplift is een prima uitkomst voor wie niet (meer) zo goed ter been is. Na de installatie van een traplift kunt u weer veilig de trap op en af, zonder dat u afhankelijk bent van de hulp van anderen. Een prima uitkomst dus, maar wat als u nu thuis een heel smalle trap heeft? Kan ook daar een traplift op geplaatst worden?

Lees meer

Plateautraplift: traplift voor rolstoelgebruikers

Wanneer u nog nooit heeft nagedacht over de aanschaf van een traplift, weet u wellicht helemaal niet wat u van een dergelijke constructie kunt verwachten. Zo weet u misschien niet wat een traplift precies is en hoe u deze optimaal kunt gebruiken. Ook over het wel of niet vergoeden van een gemotoriseerd liftsysteem leven vaak nog vele vragen. Op deze website proberen wij u zo goed mogelijk van allerhande nuttige informatie te voorzien. Op deze manier weet u precies wat u van een traplift kunt en mag verwachten en welke modellen er allemaal verkrijgbaar zijn. Een speciaal model bijvoorbeeld is de plateaulift. Dit is een traplift, speciaal ontworpen voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. 

Lees meer

Traplift voor blinden en slechtzienden

Een traplift is een uitstekende oplossing om kwetsbare individuen, zoals ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, langer en veiliger zelfstandig te laten wonen. Ook al twijfelt u wellicht nog over de aanschaf van een traplift, de voordelen van een traplift zijn legio: u kunt veiliger de trap op en af, blijft hierdoor langer mobiel en zelfstandig én u kunt fitter uw bed in en uit, doordat u niet hoeft te worstelen met de dagelijkse trap op- en afgang. In plaats daarvan neemt u eenvoudigweg plaats op de gemotoriseerde traplift en beweegt u met één druk op de knop naar boven of naar beneden. Maar wat nu als u blind of slechtziend bent? Kunt u dan ook gebruikmaken van een traplift?

Lees meer

Een traplift voor kinderen

Wie ‘traplift’ zegt, denkt in veel gevallen aan een hulpmiddel voor bijvoorbeeld senioren. Inderdaad vormen ouderen een van de grootste doelgroepen voor de fabrikanten van trapliften. Door het gebruik van een traplift kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en hoeven ze niet te worden opgenomen in een verzorgingstehuis. Zij kunnen in hun eigen, vertrouwde omgeving blijven functioneren en hoeven hun vertrouwde buurtje en buren niet te missen. Maar wist u dat een traplift ook voor andere doelgroepen kan worden ingezet? Zo bestaat er een speciale traplift voor mensen met obesitas, waardoor mensen met een gewicht tot 300 kilo veilig kunnen worden vervoerd. Ook bestaan er speciale trapliften voor kinderen.

Lees meer

Een traplift voor buiten

Traplift voor buiten

Wie slecht ter been is, kan veel baat hebben bij de aanschaf van een traplift. Met een traplift kunt u uzelf op een gemakkelijke en veilige manier verplaatsen tussen twee verdiepingen. Heeft u tevens problemen met uw gezichtsvermogen? juist dan is een traplift een verantwoorde aanschaf. Er zijn meerdere modellen voor mensen met gezichtsproblemen verkrijgbaar. Maar wat als u nu in een woning woont die alleen per trap bereikbaar is?

Lees meer

Een traplift voor honden

Waar een hond vroeger voornamelijk een functioneel beest was (tenslotte moest íemand het erf bewaken), is de hond tegenwoordig meer en meer een volwaardig lid van het gezin. En wat doet u als een van uw gezinsleden niet langer in staat is om trappen te lopen? Precies, dan overweegt u de aanschaf van een traplift. Zo is er tegenwoordig ook een traplift voor honden verkrijgbaar. 

Lees meer

Traplift bij obesitas

Bij mensen die lijden aan obesitas, is er veel overtollig vet opgeslagen in het lichaam. Hierdoor is er sprake van ernstig overgewicht. Obesitas is veel meer dan ‘een paar kilo’s te zwaar zijn’: er wordt pas voldaan aan de definitie van obesitas wanneer de BMI (Body Mass Index) 30 of hoger ligt. Bij een BMI van 40 of hoger wordt in de regel gesproken van morbide obesitas, oftewel obesitas die ernstige gezondheidsklachten veroorzaakt. Deze gezondheidsklachten kunnen zeer divers van aard zijn, te denken valt aan onder andere suikerziekte, hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk en/of gewrichtsproblemen. Ook kunnen mensen met obesitas erg belemmerd worden in hun dagelijkse bewegingen, waaronder het lopen van trappen. Een traplift bij obesitas kan uitkomst bieden. 

Lees meer