Waarom een traplift?

Bent u op zoek naar een traplift? Misschien weet u al helemaal hoe uw toekomstige traplift eruit moet zien. Heeft u al helemaal uw eigen unieke design voor ogen. Maar het omgekeerde kan natuurlijk ook. U bent aan het rondkijken voor een traplift, maar weet eigenlijk niet precies waarom u er eentje zou aanschaffen. Welke voordelen een dergelijke lift voor u in petto heeft. 

Lees meer

De voordelen van een traplift

Wie twijfelt over de aanschaf van een traplift, gaat waarschijnlijk eerst op zoek naar meer informatie. Zo willen de meeste kopers-in-spe graag weten wat de mogelijkheden zijn voor verschillende soorten trapliften, hoeveel een traplift eigenlijk kost en of een traplift fiscaal aftrekbaar is. Bij het zoeken naar informatie ontdekt men al snel dat het een goede zaak is om de kosten voor trapliften te vergelijken. Door de verschillende aanbieders van trapliften met elkaar te vergelijken, wordt het gemakkelijker een goede en voordelige keus te maken. Vergelijk dus altijd vóór u besluit om een traplift aan te schaffen: ook al kost dit tijd, u kunt hiermee aanzienlijk besparen.

Lees meer

Een traplift kopen

Ook al is een traplift een dure aankoop, de voordelen ervan zijn legio. Zo kunt u met uw eigen traplift langer zelfstandig blijven wonen in uw vertrouwde omgeving, zonder het risico te lopen dat u op een kwade dag een flinke smak van de trap maakt. U hoeft uw woning niet volledig aan te (laten) passen door op de benedenverdieping te gaan slapen, maar u kunt in plaats daarvan veilig tussen twee of zelfs meerdere verdiepingen heen en weer bewegen. Kortom: met een traplift in huis neemt uw mobiliteit en zelfstandigheid toe, terwijl het gevaar op een lelijke valpartij enorm afneemt.

Lees meer

Het ontwerp van een traplift

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Een van de redenen hiervoor is wellicht het feit dat de ouderdom met gebreken komt. Zo zijn veel mensen op leeftijd minder mobiel dan in hun jongere jaren, en wordt het voor hen steeds moeilijker (en onveiliger!) om trappen te lopen. De aanschaf van een traplift kan in dat geval uitkomst bieden. Er zijn verschillende soorten trapliften verkrijgbaar, zoals speciale trapliften voor mensen met een visuele beperking of voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel

Lees meer

De verschillende opties voor een traplift

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een traplift? En heeft u zich al verder verdiept in alle opties en mogelijkheden? Ook al zou u het op het eerste gezicht wellicht niet verwachten, de trapliften-wereld is enorm uitgebreid. Er zijn tal van trapliften verkrijgbaar voor diverse mensen en omstandigheden: zo zijn er trapliften speciaal voor kinderen, maar ook voor blinden en slechtzienden, voor rolstoelgebruikers en voor mensen met obesitas. Verder is het model van de traplift uiteraard afhankelijk van de trap die u in huis heeft: voor een brede, rechte trap volstaat een stuk eenvoudiger model dan voor een smalle wenteltrap. Toch zult u zien dat welke trap u ook in huis heeft, er eigenlijk altijd wel een traplift te vinden is die past bij u en uw situatie.

Lees meer

Traplift leveranciers

Als u voor het eerst serieus op zoek gaat naar een traplift, vraagt u zich wellicht af waar u moet zijn en bij wie. Gelukkig zijn er in Nederland meerdere traplift leveranciers. Bent u nieuw in de wereld van trapliften, dan duizelt het u wellicht van alle mogelijkheden. Er zijn immers talloze trapliften verkrijgbaar, in diverse soorten en modellen. Het kan dan ook erg moeilijk zijn om de juiste traplift uit te kiezen. Gelukkig zijn er verschillende bekende en betrouwbare leveranciers bij wie u uw licht kunt opsteken.

Lees meer

Een traplift huren

Een traplift is dé uitkomst wanneer u niet langer in staat bent om zelfstandig trappen te lopen, bijvoorbeeld omdat u een fysieke beperking heeft, een dagje ouder geworden bent of omdat u lijdt aan obesitas. Maar wat nu, als u slechts tijdelijk niet gebruik kunt maken van de trap? Dan zou het zonde zijn om speciaal voor enkele weken of misschien zelfs maanden een traplift te kopen. Helemaal geen traplopen dan maar? Dat is een noodoplossing, die echter in lang niet alle gevallen toereikend is. Bijvoorbeeld omdat u daardoor geen gebruik kunt maken van de badkamer. Tijdelijk een traplift huren kan echter ook.

Lees meer

Een traplift leasen

Leasen is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Als particulier kan je een scooter leasen, een auto leasen, maar ook een traplift leasen behoort tot de mogelijkheden. Leasen kan een aantrekkelijk alternatief voor kopen zijn.

Lees meer

Een tweedehands traplift kopen

Wanneer u zich wilt oriënteren op de aanschaf van een traplift ontdekt u al snel dat er vele mogelijkheden zijn. Zo zijn er diverse modellen en designs trapliften verkrijgbaar, vaak ook voor verschillende doelgroepen. De plateaulift bijvoorbeeld is speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Ook voor mensen met obesitas zijn er speciale modellen trapliften op de markt. De kosten voor het aanschaffen van een traplift worden vaak vergoed vanuit de WMO. Komt u hiervoor niet in aanmerking of is dit voor u om andere redenen niet wenselijk, dan kunt u nog tot eind 2013 gebruikmaken van de fiscale aftrekbaarheid voor hulpmiddelen zoals trapliften. Ook kunt u besluiten om in plaats van een nieuw exemplaar te kopen, een tweedehands traplift aan te schaffen.

Lees meer

Een traplift in een huurhuis

Denkt u erover om een traplift te huren of te kopen? Begrijpelijk, want voor wie last heeft van een lichamelijke beperking waardoor trappenlopen moeite kost, is een traplift ideaal. De voordelen van een traplift zijn legio: u kunt langer veilig en zelfstandig blijven wonen, u blijft in uw vertrouwde omgeving en u staat ’s morgens fitter op, doordat u gemakkelijker naar en van uw bed kunt bewegen. Maar wat nu als u in een huurwoning woont? Is het dan alsnog mogelijk om een traplift te laten plaatsen?

Lees meer