Traplift fiscaal aftrekbaar?

De mededeling dat u de aanschaf van een traplift serieus in overweging moet gaan nemen, kan voor sommige mensen even schrikken zijn. Ook al heeft u al langere tijd moeite met traplopen, een traplift aanschaffen is toch een hele stap. Bent u eenmaal over de drempel heen, dan zult u merken dat een traplift een ware uitkomst is voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Door de veiligheidsvoorzieningen die standaard op iedere traplift aanwezig zijn, kunt u met behulp van het “stoeltje” of de plateaulift veilig de trap op en af. Ook personen die aan obesitas lijden, kunnen veel baat hebben bij een traplift. Maar hoe zit het precies met het kostenplaatje en is de traplift fiscaal aftrekbaar?

Gaat u op zoek naar een geschikte traplift, dan wilt u uiteraard ook weten wat dit betekent voor uw financiële situatie. Hoewel de aanschaf van een traplift in veel gevallen vergoed wordt vanuit de WMO,  geldt dit lang niet voor iedereen. Ook hoeft het aanschaffen via de WMO niet het meest gunstige kostenplaatje op te leveren. Wie een ho(o)g(er) inkomen heeft, betaalt in de regel een behoorlijke eigen bijdrage. Door de traplift niet via de gemeente, maar rechtstreeks bij een leverancier aan te schaffen, wordt de eigen bijdrage omzeild en betaalt u in plaats daarvan de rekening voor het aanschaffen van de traplift. Deze rekening kunt u vervolgens in mindering brengen op uw fiscaal inkomen.

Fiscale aftrek, hoe werkt dit?

Betaalt u mee aan de aanschaf van uw traplift door middel van een eigen bijdrage, dan mag u deze eigen bijdrage niet aftrekken van uw inkomstenbelasting. Dat is vaak een flinke domper voor hen die een hoge eigen bijdrage betalen, een bedrag dat soms kan oplopen tot (bijna) het volledige aankoopbedrag van de traplift in kwestie. Door rechtstreeks de traplift te kopen, profiteert u van belastingvoordeel dan kan oplopen tot maar liefst 60%. Dit scheelt dus aanzienlijk in de kosten. Ook heeft u, door de traplift aan te schaffen bij de leverancier, grotere keuze tussen diverse designs en modellen.

De fiscale aftrek ná 2013

Met ingang van 2014 zijn de mogelijkheden van de fiscale aftrek flink ingeperkt.


Ook weten wat uw traplift kost?

Heeft u een traplift nodig en benieuwd wat dit in uw situatie gaat kosten? Vraag vrijblijvend prijzen op! Vul dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend een aanbod van thyssenkrupp (een bekende traplift leverancier sinds 1952)

PRIJZEN OPVRAGEN >


1 gedachte over “Traplift fiscaal aftrekbaar?”

Plaats een reactie